CONDUCEREA MĂNĂSTIRII
Din anul 2015 mănăstirea a redevenit la statutul ei inițial, acela de chinovie monahală.
IPS Varsanufie
Din anul 2015 mănăstirea a redevenit la statutul ei inițial, acela de chinovie monahală. Prin decizia IPS Varsanufie avand in vedere dispozitiile legale, privitor la numirea, potrivit prevederilor din statutul de functii in conformitate cu art. 88 lit. n din Statutul pentru Organizarea si Functionarea Bisericii Ortodoxe Romane, a decis ca Protos. Efrem Gavrila sa fie staret al manastirii Berislavesti. Astfel, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Varsanufie – Arhiepiscopul Râmnicului, Părintele Protosinghel Efrem Gavril – starețul mănăstirii a inițiat și demarat realizarea proiectului de consolidare, restaurare, conservare și punerea în valoare a ansamblului Mănăstirii Berislăvești, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
Starețul Mănăstirii Berislavesti - Protos. Efrem Gavrila
În anul 2015, zidurile vechi ale bisericii, ale stăreției și chiar zidurile din incintă erau în ruină. Mănăstirea a fost închisă o perioadă mai lungă, pentru că prezenta un risc mare de prăbușire. Se slujea o dată pe an, la 30 ianuarie. De-a lungul timpului, au fost și momente mai dificile, când aproape simțeam că nu se mai leagă nimic, însă atunci intervenea lucrarea minunată a lui Dumnezeu, în sensul că nu ne-a lăsat să ne oprim. Vremea din jurul satului Berislăvești era ploioasă ori ningea, însă aici nu, astfel încât s-au efectuat lucrările necesare. La fel, acoperișul vechi de la stăreție, unul provizoriu, pus pe câțiva piloni de lemn, având o greutate de câteva tone, a fost ridicat de un vânt puternic și așezat între biserică și stăreție, fără să atingă zidurile fragile. În toate este voia Domnului și în anii aceștia am simțit din plin ajutorul Lui și al Maicii Domnului”, a declarat protos. Efrem Gavrilă, starețul Mănăstirii Berislăvești.
SCURT ISTORIC
La doar 8 km de Călimăneşti⸻
La doar 8 km de Călimăneşti, pe malul stâng al râului Olt, în comuna Berislăveşti, se află un valoros monument de arhitectură feudală târzie - schitul cu acelaşi nume - ctitorie a boierului Sandu Bucşenescu şi a soţiei sale Maria.